Kurczak smażony z boczkiem i sosem pieprzowym

Kurczak smażony z boczkiem i sosem pieprzowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc daj smażonego kurczaka z boczkiem i sosem pieprzowym. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 995 kalorii, 53g białka, oraz 78 g tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 5 godzin. Jeśli masz cebulę, olej roślinny, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak smażony z boczkiem i sosem pieprzowym, Patelnia smażony kurczak z sosem z czarnego pieprzu, oraz Kurczak smażony na boczku z sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić kurczaka z maślanką, cebulą, Tabasco i 2 łyżeczki soli. Marynować kurczaka, przykryte i schłodzone, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
SólSól
1
Umieść mąkę, paprykę, cayenne, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę czarnego pieprzu w papierowej lub plastikowej torbie i wstrząśnij, aby dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Kurczak dobrze odcedzić w durszlaku, odrzucając marynatę i cebulę, a następnie wstrząsnąć kurczakiem w worku, 1 sztuka na raz, aby dobrze płaszcz. Odciąć nadmiar mąki i przenieść na arkusz papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
DurszlakDurszlak
3
Pozostawić kurczaka do wyschnięcia na powietrzu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Rozgrzej piekarnik do 121° z półką w środku. Ustaw regał chłodzący w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Tymczasem, gotować boczek w 2 partie w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieś do stojaka na patelni do pieczenia i ogrzać w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Zeskrobać brązowe bity z dna patelni za pomocą szpatułki i odcedzić tłuszcz boczku przez sito o drobnych oczkach do miski, zastrzegając bity na sicie. Wytrzyj patelnię do czysta i dodaj przecedzony tłuszcz z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodaj wystarczającą ilość oleju do pomiaru 1/2 cala tłuszczu na patelni i podgrzać do 350 ° F na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Smażyć kurczaka po 4 kawałki na raz (zachowaj każdą partię całego białego mięsa lub całego ciemnego mięsa), najpierw boki skóry w dół, od czasu do czasu obracając szczypcami, aż złoto-brązowy i gotowane przez, 8 do 12 minut na piersi i skrzydełka; 10 do 12 minut na podudzie i udach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MięsoMięso
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
10
Przełożyć kurczaka na półkę z boczkiem i ogrzać w piekarniku. Powrót tłuszczu do 177° między partiami i rezerwy po smażeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Odcedzić tłuszcz do smażenia przez sito do miski, a następnie powrócić 1 łyżka tłuszczu i wszystkie brązowe kawałki w sito na patelni. (Po wystygnięciu wyrzucić pozostały tłuszcz do smażenia.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Ubić mąkę i ugotować zasmażkę na średnim ogniu, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubij w mleku, 1 łyżeczka soli i 3/4 łyżeczki pieprzu i doprowadzić do wrzenia, ubijając, a następnie dusić, ubijając, aż gruby, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Kurczaka podawać z sosem i boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BoczekBoczek
SOSSOS
1
Haggipavlu Nemea '04
1
Kurczak może być marynowany do 24 godzin
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Król Frosch Riesling Auslese wszystkie naturalne niemiecki z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki
King Frosch Riesling Auslese Wszystkie Naturalne Niemiecki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn