Kurczak Shawarma z zieloną fasolką i cukinią

Kurczak Shawarma z fasolką szparagową i cukinią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 356 kalorii, 26g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi to danie middl eastern. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz udka z kurczaka, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Shawarma z zieloną fasolką i cukinią, Shawarma Djaj -- Chicken Shawarma (Liban -- Bliski Wschód), oraz Fasolka szparagowa z cukinią.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić cukinię i zieloną fasolkę z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą; rozprowadzić na blasze do pieczenia. W tej samej misce łączymy ziele angielskie, pieprz czarny, pieprz biały, cynamon, kminek i kolendrę z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pastę przyprawową natrzeć na cały kurczak i doprawić solą. Ułóż kurczaka na innej blasze do pieczenia.
Piecz kurczaka na Dolnym stojaku, a warzywa na górnym stojaku piekarnika przez 15 minut, aż warzywa będą miękkie,a kurczak zostanie prawie ugotowany.
Wyjąć warzywa. Rozgrzej brojlery i smażyć kurczaka na górnym stojaku, obracając raz, aż chrupiące i rumiane, 10 protokół; pokroić w paski.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na małej patelni.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 30 sekund.
Zdjąć z ognia i ubić w jogurcie i soku z cytryny; doprawić solą.
Ułóż pitas pokrojone bokiem na powierzchni roboczej i posmaruj każdą rundę około 1 1/2 łyżeczki sosu jogurtowego. Kurczaka, pieczone warzywa i czerwoną cebulę podzielić między pitas i zwinąć chleb wokół nadzienia w ciasne cylindry.
Podgrzać patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu. Gotować rolki szew stronie w dół, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół. Obróć się i wznieś toast z drugiej strony.
Każdą rolkę pokroić na pół i podawać z pozostałym sosem jogurtowym.