Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Kremowy Rosół Z Dzikim Ryżem, Porami I Grzybami, Pory na dwa sposoby z grzybami, oraz Zupa ryżowa z kurczaka z grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 3 1/2 szklanki wody, ryż, i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki do ugryzienia, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Tymczasem kurczaka opłukać i osuszyć; pokroić w 1-calowe kawałki. Przycinanie i odrzucanie końców korzeni, twarde zielone wierzchołki i twarde zewnętrzne warstwy z pora. Podziel pory na pół wzdłuż i dobrze spłucz pod bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby uwolnić ziarno; cienko pokroić w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Wlać olej na patelnię o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać kurczaka i mieszać, aż nie będzie już różowy w środku (pokroić na próbę), o 7 protokół. Łyżką z rowkiem przełożyć kurczaka na obramowany talerz lub miskę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać pory i czosnek na patelnię; mieszać, aż pory są kulejące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj grzyby i mieszaj, aż grzyby będą rumiane i uwolnią swoje soki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
5
Dodaj wino i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby zwolnić wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Powrót kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj śmietanę i sos sojowy i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn lekko zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
8
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
9
Łyżka ryżu do czterech szerokich, płytkich misek i wierzch równo z kurczakiem, warzywami, grzybami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego