Kurczak popcornowy słodko-kwaśny
Jeśli chcesz dodać więcej Southern przepisy do twojego repertuaru, słodko-kwaśny popcorn z kurczaka może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za $1.02 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 10g białka, oraz 10g tłuszczu. 165 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Jeśli masz pod ręką ocet, sos sojowy, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 43%. Spróbuj Słodki Kurczak Popcorn Chili, Mój słodko-kwaśny kurczak, oraz Kurczak słodko-kwaśny dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni lub woku smaż zieloną paprykę i cebulę na oleju przez 3-4 minuty lub do miękkości.
Odcedź ananasa, rezerwując sok w miarce o pojemności 2 filiżanek; odłóż ananasa na bok.
Dodaj tyle wody do soku, aby odmierzyć 1-1 / 3 szklanki; dodaj ocet, sos sojowy i keczup.
W dużej misce połącz brązowy cukier i skrobię kukurydzianą. Dodaj sok ananasowy do uzyskania gładkości. Stopniowo dodawaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj ananasa. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 4-5 minut lub do podgrzania.
Tymczasem kurczak w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wymieszaj z mieszanką ananasa.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Świetlna butelka Dom Perignon Vintage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 279 dolarów za butelkę.
![Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki]()
Dom Perignon Rocznika Świecące Butelki
on otwarcie bukiet jest złożony i świetlisty, mieszanie białych kwiatów, owoców cytrusowych i pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. Ostateczne aromaty oferowane przez wino zaczynają wykazywać pikantne, drzewne i prażone nuty. Po długim okresie niechęci wino wreszcie się otwiera. Istnieje pełna równowaga między nosem a podniebieniem. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, atletyczny charakter wyraża się teraz również ciepłem. Owoce są wyraźne i wyraźne. Charakterystyczna kwasowość rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, Dymna i bardzo obiecująca.Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, parami mięsa i jodu, gotowanymi i surowymi. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowanie 2008 roku i zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.