Kurczak Pomarańczowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z pomarańczy. Ten przepis służy 4. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Mieszanka soku pomarańczowego, oliwy z oliwek, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mandarynkowa Sałatka z kurczaka z kremowym sosem jogurtowym pomarańczowo-waniliowym, Kurczak pomarańczowy (Alias kurczak w sosie pomarańczowym), oraz I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt każdy kawałek do grubości 1 / 2 cala za pomocą młotka mięsnego lub małej patelni ciężkiej.
Obie strony kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem; kurczaka posypać mąką.
Rozgrzać olej i masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; gotować przez 1 minutę lub aż lekko rumiane, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć kurczaka; pokroić cienko i ogrzać.
Dodać wino i sok na patelnię; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 4 protokół).