Kurczak Pomarańczowo-Rozmarynowy

Kurczak z rozmarynem pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Mieszanka szczypiorku, soli, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Kurczak Rozmarynowo-Pomarańczowy, Kurczak Pomarańczowo-Rozmarynowy, oraz Kurczak Pomarańczowo-Rozmarynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj sok pomarańczowy, oliwę z oliwek, szczypiorek, rozmaryn, sól i pieprz.
Umieścić kurczaka w mieszaninie. Przykryć i marynować w lodówce co najmniej 4 godziny.
Rozgrzej brojlery w piekarniku.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar.
Zalać marynatę do małego rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut; odstawić.
Ułóż kurczaka na blasze do pieczenia. Broil 30 minut w nagrzanym piekarniku, 6 do 8 cali od ciepła. Obróć i pędzel często z pozostałą mieszaniną marynaty, aż Nie różowy i soki biegną jasne.