Kurczak Po Włosku
Kurczak Włoski to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 284 kalorie, 29g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka przypraw, mieszanka, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Agrodolce (włoski Kurczak słodko-kwaśny), Najlepszy Włoski Kurczak, oraz Włoskie Ciasto Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
W płytkim naczyniu wymieszaj płatki zbożowe, mieszankę Bisquick, włoską przyprawę i czosnek w proszku. W innym płytkim naczyniu umieść produkt jajeczny. Kurczaka zanurzyć w produkcie jajecznym, a następnie zalać mieszanką zbożową.
W 10-calowej patelni nonstick, podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół. Włączyć kurczaka; dodać pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju do patelni. Gotować 5 do 6 minut dłużej lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator