Kurczak po szwajcarsku z grzybami
Kurczak z pieczarkami szwajcarskimi to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 41 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 429 kalorii . Za 1,92 dolara za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką masło, połówki piersi z kurczaka, szynkę delikatesową i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Mushroom-Swiss Hamburger Pie , Quiche with Swiss Chard and Mushroom oraz Swiss Chard and Mushroom Popover Bake .
Instrukcje
Rozpłaszcz kurczaka na grubość 1/4 cala. W płytkiej misce lekko ubij jajko.
Wymieszaj okruchy krakersów i sól w innej płytkiej misce. Zanurz kurczaka w jajku, a następnie obtocz w okruszkach; odstaw.
Na dużej patelni żaroodpornej podsmaż pieczarki na 1 łyżce masła, aż będą miękkie; wyjmij i odstaw. Na tej samej patelni smaż kurczaka na średnim ogniu w pozostałym maśle przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż nie będzie już różowy.
Na każdą połówkę piersi kurczaka połóż plaster szynki, pieczarki i plaster sera. Piecz w odległości 4-6 cali od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu roztopienia się sera.