Kurczak pieprzowy z rukolą
Jeśli masz mniej więcej 35 minut do spędzenia w kuchni, pieprzowy kurczak z rukolą może być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 661 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.12 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, ser boursin, rashers streaky bacon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieprzowa makrela, Nowa sałatka z ziemniaków i rukoli, Kurczak Pieprzowy Pomarańczowy, oraz Peppered Chicken Pizza.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Posiekać garść rukoli, następnie wymieszać z serem. Zrób długość palca pokroić w gruby koniec kurczaka, pchając nóż dwie trzecie drogi przez pierś. Wbij palce w nacięcie i poluzuj kurczaka, aby stworzyć dziurę. Wymieszaj z Boursin, a następnie zawiń szczelnie boczkiem.
Podbijamy na blachę do pieczenia i pieczemy przez 25 minut, aż kurczak się ugotuje i boczek będzie złoty. W międzyczasie gotuj ziemniaki przez 15 minut lub do miękkości.
Kurczaka i ziemniaki podajemy razem z większą ilością rukoli i dowolnymi sokami z kurczaka.