Kurczak pieczony w miodzie z ryżem o zapachu pomarańczy
Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Jeśli 45 centów za porcję spada w budżecie, pieczony w miodzie Kurczak z ryżem o zapachu pomarańczy może być świetnym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz skórkę i sok z pomarańczy, żurawiny, mielonego cynamonu i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kurczak Satay Stir-Fry z pomarańczowym pachnącym ryżem jaśminowym, Pilaf ryżowy o zapachu pomarańczy, oraz Pomarańczowy pachnący dziki ryż i kasztany.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz kurczaka; osuszyć ręcznikiem papierowym.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Umieścić w naczyniu do pieczenia 13x9 cali.
Piec 20 min. Zmniejszyć ciepło do 177°.
Piec dodatkowo 50 min. lub do czasu ugotowania kurczaka (180F), fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni aż do ostatnich 10 min. czasu pieczenia.
Odstawić 10 min. przed podaniem.
W międzyczasie dodać wystarczającą ilość wody do soku pomarańczowego, aby odmierzyć 2 szklanki; wlać do średniego rondla. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem; przykryć.
Dodać migdały, żurawinę, skórkę pomarańczową i cynamon; wymieszać.