Kurczak Paprikash
Kurczak Paprikash może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 29g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, kawałki kurczaka, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Paprikash, Kurczak Paprikash, oraz Kurczak Paprikash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą i zagotuj na dużym ogniu. W dużej misce wymieszać jajka, 2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki wody. Stopniowo mieszać w 2 1/2 szklanki mąki, aby sztywne ciasto. Używając dwóch łyżek, zgarnij trochę ciasta jedną łyżką i użyj drugiej, aby zetrzeć łyżkę ciasta do wrzącej wody. Powtarzaj, aż kilka pierogów się ugotuje. Pierogi gotować przez 10 minut lub do wypłynięcia na wierzch; następnie podnieść z wody i osuszyć na durszlaku lub sitku. Spłukać ciepłą wodą.
Na dużej patelni na średnim ogniu, roztopić masło i dodać kurczaka; gotować, aż lekko rumiane, obracając raz.
Dodaj cebulę na patelni i gotować 5 do 8 protokół więcej.
Wlać 1 1/2 szklanki wody, i doprawić papryką, solą i pieprzem; gotować 10 minut więcej, lub aż kurczak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne.
Usuń kurczaka z patelni i ogrzać.
Wymieszać 2 łyżki mąki do kwaśnej śmietany; następnie powoli mieszać do mieszaniny cebuli pozostałych na patelni. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając i gotować, aż zgęstnieje.
Do podania dodajemy pierogi do mieszanki śmietanowo-cebulowej, następnie łyżkę na talerze obiadowe dodając kawałek kurczaka.