Kurczak Monte Cristo
Kurczak Monte Cristo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz herbes de provence, rosół z kurczaka, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Monte Cristo, Monte Cristo, oraz Monte Cristo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Rozgrzać olej w dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu. Kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pył z mąką; odkleić nadmiar. Gotuj, mięsisty bok w dół, 5 minut. Odwrócić; gotować 1 minutę.
Dodać czosnek i szalotka; wymieszać 30 sekund.
Dodaj wino; gotuj 1 minutę.
Dodaj bulion; gotuj 30 sekund.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, aż kurczak jest gotowane przez, 9 do 13 protokół.
Przenieść kurczaka do deski do krojenia.
Umieść patelnię na średnim ogniu; sos na wolnym ogniu 1 minuta.
Dodać masło; obracać patelnię, aż masło się połączy i sos lekko zgęstnieje.
Pokroić każdą pierś w 4 plastry; przenieść każdy na talerz; top z sosem i czosnkiem.
Podawać ze szpinakiem; w razie potrzeby udekorować skórką.