Kurczak Marsala Florentine
Kurczak Marsala Florentine wymaga około 35 minut od początku do końca. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 596 kalorii, 30g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. 244 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz suszone pomidory, mąkę, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak I Szynka Florentyna, oraz Kurczak Florentyna.
Instrukcje
Umieścić piersi kurczaka między dwoma kawałkami papieru woskowego i funt do 1/4 cala grubości młotkiem mięsnym. Kurczaka polać mąką, solą, pieprzem i oregano.
Na patelni smażyć kurczaka na oliwie z oliwek na średnim ogniu. Gotować do końca, obracając gotować równomiernie. Odstawić i ogrzać.
Na tej samej patelni roztopić masło na średnim ogniu; dodać grzyby, suszone pomidory i wino Marsala. Gotować około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wymieszać ze szpinakiem i gotować przez około 2 minuty.