Kurczak marokański z oliwkami
Kurczak marokański z oliwkami to bezmleczne danie główne. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 546 kalorii, 44g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Betty Crocker ma 23 fanów. Mieszanka cytryny, granulki bulionu z kurczaka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak marokański z oliwkami, Marokański kurczak cytrynowy z oliwkami, oraz Marokański Kurczak Cytrynowy Z Oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wymieszaj kolendrę, paprykę, kminek, sól, kurkumę, imbir i czosnek. Rub mieszaninę ze wszystkich stron kurczaka.
Kurczaka posmarować mąką.
Umieścić kurczaka w ungreased prostokątne naczynie do pieczenia, 13x9x2 cali. Wymieszać wodę, sok z cytryny i granulki bulionu; polać kurczakiem.
Dodać oliwki i plasterki cytryny.
Piec ok. 1 godziny, od czasu do czasu polewając kurczakiem ciecz, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy przycinane będą najgrubsze kawałki.