Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo

Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo
Przepis Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.06 za porcję. To danie główne ma 659 kalorii, 50g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tymianku, liści laurowych, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo, Krewetki, kurczak i Andouille Gumbo, oraz Krewetki i Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, ciężkiej doniczce podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj zastrzeżone muszle krewetek i skrzydełka z kurczaka, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż skrzydełka kurczaka są rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodać 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół. Powoli wlać bulion, mieszając drewnianą łyżką, aby uwolnić rumiane kawałki na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Przetrzyj powierzchnię wywaru, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Dodać nogi kurczaka do bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż są gotowane przez, o 40 protokół. Odcedzić wywar do żaroodpornej miski i przełożyć udka kurczaka na duży talerz. Gdy nogi są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, usuń mięso i wyrzuć skórę i kości. Rozerwać mięso na 2-calowe kawałki i odstawić. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zasobu i zachować zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance wymieszaj pozostałe 2/3 szklanki oleju roślinnego z mąką, aż będzie gładka. Gotować olej i mąkę na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż do uzyskania głębokiej brązowej zasmażki, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
7
Dodać czosnek, białka scallion, seler, cebula, zielona papryka i drobno posiekaną kiełbasę andouille. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Dodaj tymianek, cayenne, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Dodaj pozostałą 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotuj, mieszając, przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj w zarezerwowanym magazynie. Dusić na małym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu szumiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Dodać okra i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
11
Dodaj zarezerwowane rozdrobnione kurczaka i rundy andouille i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół. Doprawić gumbo solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
GumboGumbo
12
Dodaj krewetki i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Wyłączyć ciepło i niech gumbo stać na kilka minut. Wymieszać w proszku fil i zieleni scallion i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
13
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 3 do 3 dni wcześniej i schłodzić. Podgrzej delikatnie i kontynuuj.
14
Podawać z: białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
15
Polecanie wina: ostudzić to pikantne gumbo z niedrogim, pikantnym, owocowym białym winem, takim jak Eno Friulia Pinot Grigio z 1999 roku lub lekkim piwem latynoamerykańskim, takim jak Cerveza-Aguila.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
GumboGumbo
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Uwagi: proszek Fil jest wytwarzany z zmielonych, suszonych liści sassafras. Działa jako zagęszczacz do gulaszy i należy go dodać na samym końcu, aby uniknąć nadmiernego zagęszczania. Jest dostępny w sekcji przypraw w większości supermarketów.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia22
Magazyn