Kurczak kokosowo-curry z pieczonym bakłażanem

Kurczak kokosowo-curry z pieczonym bakłażanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 705 kalorii, 41g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, sos sojowy, olej z orzeszków ziemnych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry pieczony kalafior z olejem kokosowym, Curry Coconut Quinoan i zielenina z pieczonym kalafiorem, oraz Pieczone warzywa żniwne i Curry awokado + Kokosowe miski ryżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób marynatę i zamarynuj kurczaka: w dużym płytkim szklanym lub ceramicznym naczyniu połącz wino z olejem arachidowym, curry, imbirem, sosem sojowym, czosnkiem, szalotką i skórką z cytryny.
Dodać piersi kurczaka do marynaty i włączyć do płaszcza. Odstawić na co najmniej 20 minut lub na noc.
Rozłóż trochę oleju z orzeszków ziemnych na dużej blasze do pieczenia. Ułożyć bakłażana na prześcieradle i doprawić solą i pieprzem.
Piec na dolnej półce piekarnika, aż patyczki są dobrze rumiane na dnie, o 25 protokół. Za pomocą metalowej szpatułki zeskrobaj bakłażana z arkusza i odstaw na bok.
Na dużej patelni, podgrzać pozostały olej arachidowy na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj piersi kurczaka, skórkę w dół i zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego. Gotować kurczaka, aż skóra jest ładnie rumiane, o 3 protokół. Kurczaka obrócić i dodać 1 szklankę wody i cukru. Przykryć, zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, O 8 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i dodać sos sojowy i skórkę z cytryny. Gotuj płyn do gotowania, aby lekko go zagęścić i skoncentrować smak. Powrót kurczaka na patelnię, dodać mleko kokosowe i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Przełożyć kurczaka na talerze. Wrzucić bakłażana z makaronem jajecznym i ułożyć obok kurczaka.
Wlać sos na kurczaka i makaron i udekorować liśćmi kolendry i orzeszkami ziemnymi.