Kurczak indyjski Curry II
Indian Chicken Curry II jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, czosnku, mleka kokosowego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt, Indyjskie Curry Z Kurczakiem, oraz Kurczak indyjski Curry II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę, aż lekko zbrązowieje. Wymieszaj czosnek, curry, cynamon, paprykę, liść laurowy, imbir, cukier i sól. Nadal mieszając przez 2 minuty.
Dodaj kawałki kurczaka, pastę pomidorową, jogurt i mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut.
Usuń liść laurowy i wymieszaj sok z cytryny i pieprz cayenne. Dusić jeszcze 5 minut.