Kurczak i ziemniaki z winegretem musztardowym
Kurczak i ziemniaki z winegretem musztardowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, musztardę dijon, mięso z kurczaka z 1 rożna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak i ziemniaki z winegretem musztardowym, Pieczone czerwone ziemniaki z winegretem musztardowym, oraz Sałatka z wędzonego pstrąga z grillowanymi paluszkami ziemniaki i winegret musztardowo-koperkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki i 1 łyżkę soli umieścić w średnim rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Umieścić kurczaka w dużej misce i odstawić. Za pomocą trzepaczki połącz musztardę, ocet, czosnek i miód w średniej misce.
Dodaj pozostałą sól i pieprz. Podczas ubijania stopniowo dodawać olej w cienkim, stałym strumieniu, aż powstanie średnio gęsty winegret. Ziemniaki pokroić na pół i połączyć z kurczakiem.
Dodać kapary i vinaigrette, delikatnie podrzucając mieszaniną kurczaka. Złożyć rukolę tuż przed podaniem.