Kurczak i wędzona kiełbasa Etouffee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka i wędzonej kiełbasy Etouffee. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 707 kalorii, 35g białka, oraz 54g tłuszczu. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kawałki kurczaka z udami, pieprz cayenne, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak i kiełbasa Etouffee, Krewetki I Kiełbasa Étouffée, oraz Étouffée z kiełbasą i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustawić holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodać 2-liczyć oliwy z oliwek.
Dodaj linki kiełbasy i brązowy lekko jak renderować niektóre z tłuszczu.
Zdjąć i odstawić na papierowy ręcznik. Kurczaka przyprawiamy dużą ilością soli i pieprzu, a na patelnię dodajemy skórkę. Gotować na średnim ogniu, aby uzyskać tłuszcz przez 7 do 10 minut, a następnie obrócić na brązową z obu stron kurczaka.
Wyjąć i odstawić na papierowe ręczniki.
Z garnkiem jeszcze na średnim ogniu dodać 2 łyżki masła, aby stopić się z tłuszczem, a następnie dodać mąkę i trzepaczką do włączenia, a następnie zamienić na drewnianą łyżkę. Gotować, aż będzie ładny i brązowy (chcesz ładne głębokie bogate kolorowe zasmażki), o 10 do 12 protokół.
W maszynce dodać cebulę, seler, papryka, i czosnek, i pulse do mniej więcej posiekać.
Do garnka z zasmażką dodać miąższ warzywny i wymieszać drewnianą łyżką. Gotować na średnim ogniu przez 5 do 7 minut, aby pocić się trochę wilgoci.
Dodaj bulion, paprykę i cayenne. Powrót kawałki kurczaka do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 1 godzinę.
Kawałki kurczaka wyjąć z garnka na deskę do krojenia i rozdrobnić mięso. Odrzuć kości i wróć mięso do garnka.
Pokrój kiełbasę andouille na kawałki i nestle z powrotem do garnka wśród kurczaka, aby ogrzać.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć na półmisek i udekorować dużą ilością pietruszki i szalotki.