Kurczak i szparagi w sosie z białego wina

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka i szparagów w sosie z białego wina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka ząbków czosnku, pietruszka, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lucjan Czerwony Ze Szparagami W Sosie Z Białego Wina, Ravioli z sosem maślanym z białego wina i końcówkami szparagów, oraz Kurczak w sosie z białego wina.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między arkuszami 2 folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1 / 4 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Piersi kurczaka posypać równomiernie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Kurczak w mące.
Dodać kurczaka na patelni; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj wino, bulion, i czosnek do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; gotować 2 protokół.
Dodać szparagi; przykryć i gotować 3 minuty lub aż szparagi będą chrupiące-miękkie.
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki i sok.
Podawać szparagi i sos z kurczakiem.