Kurczak i pierogi z sosem

Kurczak i pierogi z sosem
Kurczak i pierogi z sosem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 831 kalorii, 66g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Jeśli masz mleko, kurczak brojlerów / frytkownic, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierogi z kurczaka z sosem śmietanowym, Pieczone pierogi z brokułami z sosem jogurtowym po Indyjsku, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym holenderskim piekarniku połącz pierwsze osiem składników. Powoli doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45-60 minut lub do miękkości mięsa, odtłuszczając powierzchnię w miarę wzrostu piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
W dużej misce połączyć mąkę, pietruszkę, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową; mieszać w mleku, jajku i oleju tylko do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Upuść ciasto przez łyżki stołowe na gotujący się bulion. Przykryć i dusić przez 12-15 minut lub aż wykałaczka włożona do pieroga wyjdzie czysta (nie podnosić pokrywy podczas duszenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
4
Kluski i kurczaka wyjąć łyżką szczelinową do naczynia do serwowania; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
5
Bulion szczep, odrzucając warzywa i liść laurowy; rezerwy 2 szklanki do sosu. (Pozostały bulion można przykryć i schłodzić do 3 dni lub zamrozić na 4 do 6 miesięcy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
BulionBulion
SOSSOS
6
W małym rondlu umieścić zarezerwowany bulion; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Mąkę, wodę, sól i pieprz połączyć na gładką masę; stopniowo mieszać do bulionu. Gotować i mieszać na średnim ogniu przez 2 minuty lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
8
Podawać z kurczakiem i pierogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn