Kurczak i pierogi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.31 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz niskosolny rosół z kurczaka, masło, pietruszkę z płaskimi liśćmi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), oraz Kurczak i pierogi.
Instrukcje
1
Jeśli używasz świeżej ricotty, która ma płyn, może być konieczne Spuszczenie go na noc. Wyłóż sitko o drobnych oczkach z ściereczką i ustaw je na średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać ricottę; przykryć folią i odcedzić na noc w lodówce. Jeśli używasz ricotty na rynku, postępuj zgodnie z przepisem;nie jest wymagane opróżnianie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Delikatnie wymieszać ricottę, 1/2 szklanki plus 2 łyżki mąki, jajko, parmezan, gałkę muszkatołową i sól wdużej misce, aby wymieszać (nie przepracować).Ciasto formujemy w kulkę(będzie lepkie); zawijamy w folię i schładzamy przez co najmniej 1 godzinę do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Ser Ricotta
Gałka Muszkatołowa
Ciasto
Sól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Umieść ciasto na jasnejpłaszczonej powierzchni roboczej. Podziel ciasto na 4 równe porcje i przykryj czystym ręcznikiem. Używając rąk, przetnij 1 część na linę o średnicy 1/2"; przetnij ją na grube kawałki o grubości 1/2". Lightlydust gnocchi z mąką i przenieść do przygotowaniaprześcieradło. Powtórz z pozostałą porcją ciasta. Przykryć gnocchi ręcznikiem i schłodzić, aż będzie gotowy do cook.DO AHEAD: może być wykonany 2 miesiące do przodu.Zamrozić na arkuszach, a następnie przechowywać, zamrożone, w szczelnym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gnocchi
Ciasto
Mąka Uniwersalna
1
Przynieś bulion do kotław dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać kurczaka; reduceheat do niskiej, przykryć i delikatnie dusić untilchicken jest miękka i gotowane przez, 20-30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
3
Wyjąć kurczaka; ostudzić i rozdrobnić na kawałki wielkości kęsa.Doprowadzić bulion do wrzenia i gotować, aż zmniejszyćdo 8 filiżanek, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Bulion
4
Tymczasem roztop masło w małym ciężkimsaucepan na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
5
Ubić mąkęniepłynąć i gotować, ubijając stale, aż roux jest bladobeżowy w Kolorze, około 15 minut (nie brązowy).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zeskrobać zasmażkę do gotującego się bulionu;ubijać aż zgęstnieje i bulion pokryć łyżką. Zmniejsz ciepło do niskiego idodaj warzywa. Gotować do miękkości, ok. 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Dodaj rozdrobnionego kurczaka i zioła.Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 dni do przodu. Chill, uncovered, until cold; przykryć i przechowywać schłodzone. Przed podaniem rewarm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Kurczak
Sól I Pieprz
Zioła
8
Gotować gnocchi w dużym garnku z gotowaniemsolonej wody, mieszając od czasu do czasu, untilgnocchi wypłynąć na powierzchnię, o 2 minuty (nieco dłużej, jeśli zamrożone). Użyj łyżki szczelinowej, przenieś gnocchi na krążki, dzieląc je równo. Chochla chicken and vegetables with gravy over. Przyprawa z pieprzem i top z parmezanem.