Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto

Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto
Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto jest bezglutenowe przepis z 3 porcjami. To danie główne ma 844 kalorii, 32G białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, jalapeno, kolendra, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Kurczak i biała fasola Chile Verde z Kolendro-limonkowym Pesto, Kurczak pieczony na patelni z salsą Kolendrowo-limonkową Verde, oraz Cilantro Lime White Bean Hummus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla kurczaka z białą fasolą Chile Verde: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Linia duża blacha do pieczenia lub ciastka z folią. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Usuń skórki z Tomatillo. Umyć, osuszyć i przeciąć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
3
Umieść wyciętą stronę na blasze do pieczenia wyłożonej folią. Umyć i pokroić poblanos na pół, usunąć żebrowanie, nasiona i łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Miejsce wyciąć stronę w dół (Skórki skierowane do góry) na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Skrop Tomatillo i poblanos oliwą z oliwek. Piecz w temperaturze 425 stopni F, aż Tomatillo będą miękkie i chiles są blisterowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
6
Dodaj gotowane Tomatillo i poblanos (można je skórki, jeśli chcesz, ale zdecydowałem się nie) w robocie kuchennym i puree do gładkiej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
7
Podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
8
Dodaj cebulę i saute aż złoty i przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Dodaj czosnek, oregano, kminek i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
10
Saute przez dodatkowe 3 minuty. Wymieszać mieszaninę tomatillo, gotować na średnim ogniu (obniżenie ciepła, jeśli wystąpi rozpylanie) przez 10 minut, aż zgęstnieje. Wymieszać bulion, fasolę (z płynem) i rozdrobnionego kurczaka. Nadal gotować na wolnym ogniu przez dodatkowe 20 minut.Wymieszać posiekany chard, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze 5-10 minut, aż chard będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TomatillosTomatillos
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
11
Podawać z pesto z limonki kolendrowej, śmietaną, chipsami tortilla i pokrojonym w kostkę awokado.Do Pesto Kolendrowo-limonkowego
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
12
Dodaj wszystkie składniki do malaksera i zmiksuj na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)

Składniki

3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAwokado pokrojone w kostkę, opcjonalnieAwokado pokrojone w kostkę, opcjonalnie0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków25 uncji puszek fasoli cannellini, z płynem5 uncji puszek fasoli cannellini, z płynem7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKurczak Z Białej Fasoli Chile VerdeKurczak Z Białej Fasoli Chile Verde0(może być lub przeglądać)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1(może być lub przeglądać)¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano1bunchświeża kolendraświeża kolendra2goździkipęczek świeżego szpinaku (okpęczek świeżego szpinaku (ok4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony0Jalapeno, nasiona i żebrowanie usunięteJalapeno, nasiona i żebrowanie usunięte2limonki, soczystelimonki, soczyste3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKolendro-limonkowe Pesto, przepisyKolendro-limonkowe Pesto, przepisy3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPesto Kolendrowo-LimonkowePesto Kolendrowo-Limonkowe57Orzechy dowolne (posiekane)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek, plus dodatkowo do pomidorów i chillioliwa z oliwek, plus dodatkowo do pomidorów i chilli1(może być lub przeglądać)puszki) bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodupuszki) bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu227Orzechy dowolne (posiekane)Poblano chilesPoblano chiles1(może być lub przeglądać)sól według smakusól według smaku3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigotowany, rozdrobniony kurczak (patrz: rozdrobniony kurczak Tex-Mex Crock-Pot)gotowany, rozdrobniony kurczak (patrz: rozdrobniony kurczak Tex-Mex Crock-Pot)3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKwaśna śmietana, opcjonalnieKwaśna śmietana, opcjonalnie9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichard szwajcarski, posiekane (około 1 pęczek), łodygi usuniętechard szwajcarski, posiekane (około 1 pęczek), łodygi usunięte454Orzechy dowolne (posiekane)tomatillostomatillos3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChipsy Tortilla, opcjonalnieChipsy Tortilla, opcjonalnie1garśćorzechy włoskie (ok. 1/4 szklanki)orzechy włoskie (ok. 1/4 szklanki)1Dużecebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia56
Magazyn