Kurczak Hoisin w chrupiącej sałacie
Kurczak Hoisin w chrupiącej sałacie może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukier, kolendra, sos hoisin, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Dobrze sprawdza się jako sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak Hoisin w liściach sałaty, Grillowany kurczak Hoisin w filiżankach sałaty, oraz Sałatka mieszana z winegretem Hoisin i chrupiącym kurczakiem Panko.
Instrukcje
W misce wymieszaj sherry i mąkę kukurydzianą z gładką cieczą.
Dodaj sosy sojowe i hoisin, cukier i bulion. Odstawić.
Rozgrzać olej na woku lub dużej patelni, wrzucić czosnek i białka dymki i mieszać smażyć przez 2-3 minuty. Wrzucamy kurczaka i mieszamy smażymy na dużym ogniu, aż się zabarwi, używając tylnej części łyżki do rozbicia dużych grudek. Wrzucić do wody kasztany i mieszać smażyć przez kolejne 1-2 minuty.
Przesunąć mieszaninę kurczaka na jedną stronę woka.
Wlać mieszaninę sherry do pustej części i mieszać przez 1-2 minuty, aż bąbelki i zgęstnieje.
Dokładnie połączyć, a następnie pozostawić na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Doprawić i wymieszać z zieloną dymką i kolendrą.
Ułóż liście sałaty na talerzach, łyżkę w ciepłej mieszance bez przepełniania i rozetrzyj rozdrobnioną dymką. Zaproponuj swoim gościom zwijanie sałaty wokół nadzienia, aby uzyskać kształt, który jest łatwy do jedzenia jako pokarm dla palców.
Nadzienie można ugotować dzień wcześniej, pozostawić do ostygnięcia i przechowywać w plastikowym pojemniku w lodówce na noc. Podgrzej go dobrze przez 5-10 minut, aż będzie gorący, cały czas mieszając i dodając odrobinę gorącej wody, jeśli jest zbyt suchy.