Kurczak Fricassee

Kurczak Fricassee
Potrawka z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 33g białka, oraz 31 g tłuszczu. Mieszanka koszernej soli, tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Fricassee, Kurczak Fricassee, oraz Easy Chicken Fricassee.

Instrukcje

1
Przyciąć wierzchołki marchwi do 1 cala; obrać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
2
Roztopić masło w 8-litrowej szybkowarze na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
3
Dodać olej do kuchenki; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
5
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Kurczak w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Miejsce 2 ćwiartki nogi kurczaka, strona ciała w dół, w kuchence; smażyć 5 minut lub aż rumiane. Odstawić. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 ćwiartkami udka kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
7
Umieść grzyby w kuchence; smażyć 4 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
8
Grzyby wyjąć z kuchenki za pomocą łyżki szczelinowej; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Wymieszać w winie, skrobanie kuchenka poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować 30 sekund. Zwiąż gałązki tymianku i szałwii sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
10
Dodaj kurczaka, gałązki ziół i bulion do kuchenki. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejszyć ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotować 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
11
Usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
12
Zdejmij pokrywę.
13
Dodaj marchew, grzyby i cebulę do kuchenki; zamknij pokrywkę bezpiecznie. Zwróć kuchenkę do wysokiego ciśnienia i natychmiast usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarchewMarchew
CebulaCebula
WodaWoda
14
Zdejmij pokrywę.
15
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
16
Wyjmij warzywa z kuchenki za pomocą łyżki szczelinowej; ułóż na półmisku z kurczakiem. Przykryć i ogrzać. Przecedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone gazą do dużej miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SernikSernik
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Przenieść płyn do dużej, szerokiej patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 12 protokół). Wymieszać posiekany tymianek i szałwię do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Podawać z kurczakiem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
19
Nuta wina: Chardonnay uwielbia słodkie warzywa korzeniowe (zwłaszcza cebulę) z kurczakiem. Do tego dania, pysznie rumiane i splecione z grzybami i świeżymi ziołami, chardonnay musi mieć swoje słodkie owoce zrównoważone z ziemistą, mineralną stroną do pracy ze wszystkimi warstwami. Iron Horse 2008 Chardonnay (Zielona Dolina Rosyjskiej Doliny Rzeki, 2 dolary
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
świeże Ziołaświeże Zioła
ChardonnayChardonnay
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
OwoceOwoce
WinoWino
20
jest idealna-pełna soczystych jabłek zrównoważona kremową cytryną, odrobiną żwirowej mineralności i odrobiną tostów. -- Sara Schneider
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CytrynaCytryna
TostyTosty
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn