Kurczak Fricassee
Potrawka z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 33g białka, oraz 31 g tłuszczu. Mieszanka koszernej soli, tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Fricassee, Kurczak Fricassee, oraz Easy Chicken Fricassee.
Instrukcje
Przyciąć wierzchołki marchwi do 1 cala; obrać. Odstawić.
Roztopić masło w 8-litrowej szybkowarze na średnim ogniu.
Dodać olej do kuchenki; zawirować do płaszcza.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu. Kurczak w mące.
Miejsce 2 ćwiartki nogi kurczaka, strona ciała w dół, w kuchence; smażyć 5 minut lub aż rumiane. Odstawić. Powtórz procedurę z pozostałymi 2 ćwiartkami udka kurczaka.
Umieść grzyby w kuchence; smażyć 4 minuty lub aż płyn odparuje.
Grzyby wyjąć z kuchenki za pomocą łyżki szczelinowej; odstawić.
Wymieszać w winie, skrobanie kuchenka poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować 30 sekund. Zwiąż gałązki tymianku i szałwii sznurkiem.
Dodaj kurczaka, gałązki ziół i bulion do kuchenki. Zamknij pokrywę bezpiecznie; doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Zmniejszyć ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia; gotować 6 minut.
Usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Dodaj marchew, grzyby i cebulę do kuchenki; zamknij pokrywkę bezpiecznie. Zwróć kuchenkę do wysokiego ciśnienia i natychmiast usuń z ciepła; uwolnij ciśnienie przez odpowietrznik pary lub umieść kuchenkę pod zimną bieżącą wodą, aby uwolnić ciśnienie.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wyjmij warzywa z kuchenki za pomocą łyżki szczelinowej; ułóż na półmisku z kurczakiem. Przykryć i ogrzać. Przecedzić płyn do gotowania przez sito wyłożone gazą do dużej miski; wyrzucić ciała stałe.
Przenieść płyn do dużej, szerokiej patelni na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 12 protokół). Wymieszać posiekany tymianek i szałwię do sosu.
Podawać z kurczakiem i warzywami.
Nuta wina: Chardonnay uwielbia słodkie warzywa korzeniowe (zwłaszcza cebulę) z kurczakiem. Do tego dania, pysznie rumiane i splecione z grzybami i świeżymi ziołami, chardonnay musi mieć swoje słodkie owoce zrównoważone z ziemistą, mineralną stroną do pracy ze wszystkimi warstwami. Iron Horse 2008 Chardonnay (Zielona Dolina Rosyjskiej Doliny Rzeki, 2 dolary
jest idealna-pełna soczystych jabłek zrównoważona kremową cytryną, odrobiną żwirowej mineralności i odrobiną tostów. -- Sara Schneider