Kurczak faszerowany Prosciutto i Fontiną
Kurczak Nadziewane Prosciutto i Fontina może być tylko przystawką szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 21g białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać rozmaryn, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prosciutto i Fontina-nadziewane piersi z kurczaka, Kotlety wieprzowe faszerowane fontinanem i Prosciutto z grillowanymi Polentami i pieczonymi winogronami kalifornijskimi, oraz Prosciutto & Fontina kurczak w sosie cytrynowo-grzybowym.
Instrukcje
Umieść każdy kawałek kurczaka między 2 arkuszami woskowanego papieru i tłucz je cienko młotkiem, płasko dużym nożem lub wałkiem do ciasta. Skórkę z sera odciąć i pokroić na 2 grube patyczki.
Każdy kij owinąć plasterkiem prosciutto i umieścić na środku każdej spłaszczonej piersi kurczaka.
Zawiń pierś kurczaka wokół prosciutto i sera, aby kształt kiełbasy i zabezpieczyć wykałaczkami lub sznurkiem rzeźniczym. Doprawić bułki solą i pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżki masła i 1 łyżka oliwy z oliwek na ciężkiej patelni. Szybko przyrumienić kurczaka na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, rozsypać grzyby na patelni, posypać winem i rozmarynem. Gotować, często obracając roladki z kurczaka, 10 do 15 minut.
Kiedy pierwszy kawałek sera zaczyna wyciekać, kurczak jest gotowy.
Wyjmij go z patelni na deskę do krojenia na raz.
Każdą z rolek pokroić pod kątem na 6 plastrów. Przykryj, aby się ogrzać. Podgrzać soki z patelni, zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do podania ułożyć kurczaka i grzyby na łóżku z liści rukoli rzuconej oliwą z oliwek i doprawione solą i pieprzem. Rozgrzać soki z patelni i przecedzić je na kurczaku.