Kurczak faszerowany Prosciutto i Fontiną

Kurczak faszerowany Prosciutto i Fontiną
Kurczak Nadziewane Prosciutto i Fontina może być tylko przystawką szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 21g białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać rozmaryn, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prosciutto i Fontina-nadziewane piersi z kurczaka, Kotlety wieprzowe faszerowane fontinanem i Prosciutto z grillowanymi Polentami i pieczonymi winogronami kalifornijskimi, oraz Prosciutto & Fontina kurczak w sosie cytrynowo-grzybowym.

Instrukcje

1
Umieść każdy kawałek kurczaka między 2 arkuszami woskowanego papieru i tłucz je cienko młotkiem, płasko dużym nożem lub wałkiem do ciasta. Skórkę z sera odciąć i pokroić na 2 grube patyczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Każdy kij owinąć plasterkiem prosciutto i umieścić na środku każdej spłaszczonej piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
ProsciuttoProsciutto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Zawiń pierś kurczaka wokół prosciutto i sera, aby kształt kiełbasy i zabezpieczyć wykałaczkami lub sznurkiem rzeźniczym. Doprawić bułki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
ProsciuttoProsciutto
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
4
Rozgrzać 2 łyżki masła i 1 łyżka oliwy z oliwek na ciężkiej patelni. Szybko przyrumienić kurczaka na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, rozsypać grzyby na patelni, posypać winem i rozmarynem. Gotować, często obracając roladki z kurczaka, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Kiedy pierwszy kawałek sera zaczyna wyciekać, kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
6
Wyjmij go z patelni na deskę do krojenia na raz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Każdą z rolek pokroić pod kątem na 6 plastrów. Przykryj, aby się ogrzać. Podgrzać soki z patelni, zawirować w pozostałych 2 łyżkach masła i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Do podania ułożyć kurczaka i grzyby na łóżku z liści rukoli rzuconej oliwą z oliwek i doprawione solą i pieprzem. Rozgrzać soki z patelni i przecedzić je na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn