Kurczak Duszony W Piwie
Kurczak duszony w piwie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 209 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz boczek, sól koszerna i pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak Duszony W Piwie, Kurczak Duszony W Piwie, oraz Kurczak Duszony W Piwie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować, aż rumiane, o 5 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i przenieść na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kurczaka przyprawić solą i pieprzem, a następnie posmarować mąką, wytrząsając nadmiar.
Dodaj oliwę z oliwek do kapieli w garnku.
Dodać kurczaka w partiach i gotować na średnim ogniu, aż złoty na dnie, 6 do 7 minut, następnie odwrócić i zapiekać drugą stronę, O 1 minutę.
Dodaj piwo, cebulę, ziemniaki, musztardę, cukier, tymianek i 1 szklankę wody do garnka i zamieszaj, upewniając się, że kurczak jest całkowicie zanurzony. Dusić, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół. Wyrzucić tymianek i wymieszać z boczkiem i pietruszką.
Zdjęcia Antonis Achilleos