Kurczak Divan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Chicken Divan. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz brokuły, ser szwajcarski, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Można go uznać za niedrogie, kosztujące około 2,15 zł za porcję. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Divan Z Kurczaka (Lub Divan Z Indyka), Kurczak dla dwojga, oraz Kurczak Divan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać brokuły i blanszować 3 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Rozgrzej piekarnik do 177°. mgła 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Spryskaj dużą patelnię lub patelnię grillową sprayem do gotowania; umieść na średnim ogniu. Gotować kurczaka, obracając raz, aż rumiane i prawie gotowane przez, o 10minutes.
Zdjąć z ognia; przenieść kurczaka do deski do krojenia. Gdy ostygnie, pokroić kurczaka na kawałki wielkości kęsa.
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło i 2 łyżeczki. olej; podgrzewać do rozpuszczenia masła.
Dodać czosnek i szalotki i smażyć do miękkości, o 3 protokół.
Posypać mąkę na mieszaninie i ubijać aż włączone. Wymieszać bulion, mleko i sherry i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i wymieszać w połowie szwajcarskiego sera. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż brokuły w naczyniu do pieczenia i polej połowę sosu na wierzchu. Ułożyć kurczaka na wierzchu i przykryć pozostałym sosem.
Posypać pozostałym serem szwajcarskim i parmezanem; top z bułką tartą.
Mżawka z 1 / 2tsp. oliwa z oliwek.
Piec 30minutes lub aż rumiane na wierzchu; podawać na gorąco.