Kurczak Cytrynowy
Kurczak cytrynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 900 kalorii. Jeśli masz maślankę, rosół z kurczaka, zmielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytrynowy Parmezan Kurczak, Cytrynowy Kurczak Piccata, oraz Rosół Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj wystarczającą ilość oleju, aby pokryć dno dużej patelni o głębokości 1/4 do 1/2 cala.
Rozgrzać olej do 365 stopni F.
W międzyczasie ubijamy maślankę i zeszklamy w średniej misce.
Dodać kurczaka i odstawić. Mąkę i skrobię kukurydzianą przesiać do płytkiego naczynia.
Usunąć kurczaka z mieszaniny maślanki i pogłębiać w mieszaninie mąki. Smażyć paski kurczaka na złoty kolor, około 4 do 5 minut. Ostrożnie odwróć kurczaka i kontynuuj gotowanie kolejne 3 do 4 minut.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podczas gdy kurczak jest smażenia, zrobić sos. W małym rondlu na małym ogniu roztopić twaróg cytrynowy, stale mieszając.
Dodać pozostałe składniki i podgrzać.
SOS skropić kurczaka i podawać.