Kurczak cytrynowo-czosnkowy z sosem BBQ
Kurczak cytrynowo-czosnkowy z Blond sosem BBQ może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 526 kalorii, 38g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz parmezan, włoską bułkę tartą, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lemon Chicken Scallopini with Lemon Garlic Cream Sauce, Kurczak pieczony z olejem, cytryną i sosem czosnkowym, oraz Herbed kotlety z kurczaka w sosie cytrynowo-czosnkowym.
Instrukcje
Przyciąć nadmiar tłuszczu z kurczaka.
Połączyć sok z cytryny, musztarda, i czosnek w proszku w dużej misce; rezerwy 2 łyżki. Odstawić.
Dodaj kurczaka do mieszanki soku z cytryny w dużej misce, obracając się do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut.
Połącz 2 łyżki mieszanki soku z cytryny, majonez, sos barbecue, Chili w proszku i paprykę. Kryj się i wyluzuj.
Połączyć bułkę tartą i ser.
Wyjąć kurczaka z miski. Wyrzucić marynatę. Dredge kurczaka w mieszaninie bułki tartej.
Umieść kurczaka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 45 minut lub do złotego koloru i kurczaka jest gotowy.
Podawać z sosem i udekorować klinami cytrynowymi, w razie potrzeby.