Kurczak Cordon Bleu z sosem grzybowym
Chicken Cordon Bleu z sosem grzybowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Za 3,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 61 g białka , 57 g tłuszczu i łącznie 858 kalorii . Jeśli masz pod ręką gęstą śmietanę kremówkę, bulion z kurczaka, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Chicken Cordon Bleu z sosem grzybowym , pieczony kurczak Cordon Bleu i kurczak Cordon Bleu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpłaszcz kurczaka na grubość ok. 1/4 cala; na wierzch połóż szynkę i ser.
Zwiń zaczynając od krótszego boku i zabezpiecz wykałaczkami.
W płytkiej misce roztrzep jajka z papryką.
Włóż mąkę i bułkę tartą do oddzielnych płytkich misek. Obtocz kurczaka w mące, następnie zanurz w mieszance jajecznej i obtocz w bułce tartej.
Na dużej patelni zrumień kurczaka na maśle ze wszystkich stron; zdejmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć łyżką cedzakową na papierowe ręczniki i odsączyć, zachowując 1 łyżkę skapującego tłuszczu.
Smażyć grzyby w sosie, aż zmiękną.
Dodaj wino i bulion, mieszając, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Włóż kurczaka i boczek z powrotem do patelni. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°.
Przenieś kurczaka na półmisek, wyrzuć wykałaczki.
Połącz skrobię kukurydzianą i śmietanę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; stopniowo wmieszaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.