Kurczak Balsamiczny Marynowany
Kurczak w marynacie balsamicznej wymaga mniej więcej 26 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka octu balsamicznego, miodu, piersi kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak Marynowany Balsamiczny, Kurczak Z Grilla Marynowany Balsamicznie-Mango, oraz Balsamiczny, czosnek i bazylia marynowane piersi z kurczaka.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki i 1 łyżeczkę soli w plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym lub dużym płytkim naczyniu i dodaj kurczaka. Uszczelnić lub przykryć i schłodzić 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Posypać równomiernie pieprzem i pozostałą 1 łyżeczką soli.
Podgrzać dużą nieczystą patelnię żeliwną lub patelnię grillową na średnim ogniu do gorąca. Gotować kurczaka, w partiach, w gorącej patelni 3 do 4 minut na stronie lub aż rumiane.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Piec w 350 przez 20 minut lub do końca.