Kurczak Avgolemono

Kurczak Avgolemono
Kurczak Avgolemono wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.55 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz groszek, wodę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Podobne przepisy to Aginares Avgolemono (karczochy w Avgolemono), Chunky Chicken Avgolemono Soup, oraz Avgolemono rosół z ryżem.

Instrukcje

1
W dużym garnku przynieś bulion, wodę i 1 łyżeczkę soli na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać piersi z kurczaka do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż są one po prostu zrobić, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wyjąć piersi z kurczaka z garnka; gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić je na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
W międzyczasie wymieszaj ryż z gotującym się bulionem. Zwiększyć ogień i gotować, aż ryż jest prawie miękki, o 10 protokół. Zmniejsz ciepło do najniższej możliwej temperatury.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
5
W średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubić jajka, sok z cytryny i pozostałą 1/2 łyżeczki soli do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wyjąć około 1 szklankę gorącego bulionu z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Wlać gorącą ciecz cienkim strumieniem do mieszaniny jaj, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać mieszaninę z powrotem do garnka i mieszać, aż zupa zacznie zgęstnieć, o 3 protokół. Nie pozwól, aby zupa się gotować na wolnym ogniu, lub może się skrzepnąć. Odstawić kurczaka do garnka i wymieszać z groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
GrochGroch
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Zmienność
10
Wymieszać trzy łyżki posiekanego świeżego koperku wraz z groszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Koperekświeży Koperek
GrochGroch
11
Zalecenie dotyczące wina: wino naprawdę musi być bogate, aby utrzymać się z zagęszczaczem jaj, ale na tyle wysokiej kwasowości, aby było orzeźwiające. Choć drogie, Meursault, jeden z wielkich białych Burgundów, połączy się z zupą, aby doświadczenie, którego nie zapomnisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
WinoWino
JajkoJajko
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn