Kurczak Antonine Crème z makaronem
Kurczak Antonine Crème z makaronem wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 466 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.57 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz Anielskie włosy, oliwę z oliwek, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 82%. Spróbuj Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść durszlak w średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, rozciągający gazę na zewnętrznych krawędziach. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią; przechowywać w lodówce 12 godzin. Łyżka jogurtowego sera do miski; wyrzucić płyn. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Połączyć bulion, skórka, pieprz, goździki, i liść laurowy w rondlu;doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do zmniejszenia do 1 filiżanki. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Odstawić.
Kurczaka posypać solą i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Umieść kurczaka na patelni; saute 3 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać seler, przełożyć piersi z kurczaka, zagnieżdżając je w seler. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut.
Usuń kurczaka i seler z patelni.
Pokroić kurczaka na 1-calowe kawałki. Odstaw kurczaka i seler na bok; utrzymuj ciepło.
Dodaj bulion na patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do bulionu; gotować 30 sekund. Stopniowo dodawaj mieszaninę bulionu do sera jogurtowego, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z sokiem.
W dużej misce umieścić gorący makaron.
Polać makaron sosem jogurtowym.
Dodać kurczaka i seler; wrzucić delikatnie do herbu. Wymieszać 3 łyżki parmezanu, 3 łyżki natki pietruszki i 1/8 łyżeczki pieprzu. Miksturę makaronu podzielić równomiernie na 4 talerze.
Posypać 1 łyżką parmezanu i 1 łyżką natki pietruszki.