Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie

Przepis Afrykański kurczak w pikantnym czerwonym sosie może zaspokoić afrykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, masło, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie, Pikantny afrykański gulasz z kurczaka, oraz Pikantna Afrykańska Zupa Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka umieścić w płytkim naczyniu, skropić sokiem i posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj 5 minut (nie brązowiej), często mieszając.
Dodaj 2 łyżeczki Berbere, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, masło, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon; gotować 1 minutę.
Dodaj wino, bulion i pastę pomidorową; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak będzie przetargu, obracając kurczaka od czasu do czasu. Wymieszać z kolendrą.
Podawać z cytrynowymi klinami.