Przepis Afrykański kurczak w pikantnym czerwonym sosie może zaspokoić afrykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, masło, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie, Pikantny afrykański gulasz z kurczaka, oraz Pikantna Afrykańska Zupa Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Kurczaka umieścić w płytkim naczyniu, skropić sokiem i posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj 5 minut (nie brązowiej), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj 2 łyżeczki Berbere, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, masło, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Berbere
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj wino, bulion i pastę pomidorową; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak będzie przetargu, obracając kurczaka od czasu do czasu. Wymieszać z kolendrą.
Pinotage, Riesling i Chenin Blanc to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. The Radley & Finch The Profs Pinotage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.