Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???)
Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, olej, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao Krewetki.
Instrukcje
Wymieszać składniki sosu Kung Pao i odstawić.
Rozgrzej wok i dodaj olej do gotowania, aż olej będzie bardzo gorący.
Dodaj imbir i zrobić kilka szybkich stirs.
Dodaj cebulę, zielony pieprz i suszone czerwone chili. Smażyć, aż poczujesz pikantne aromaty z suszonych czerwonych chili.
Dodaj w krewetki i prażone orzeszki ziemne i zachować mieszając.Gdy krewetki są prawie gotowane, dodać sos Kung Pao do wok, zachować mieszając, aż sos zgęstnieje.
Dodać posiekane szalotki, zrobić kilka szybkich stirs, danie się i służyć na gorąco.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.