Kulki ze słodkich ziemniaków
Potrzebujesz bezglutenowej i bezmlecznej przystawki? Kulki ze słodkich ziemniaków mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 511 kalorii, 5 g białka i 11 g tłuszczu każda. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga brązowego cukru, kokosa, soku pomarańczowego i pianki. Ten przepis polubiło 257 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Onde Onde ze słodkich ziemniaków (kulki z kleistego ryżu ze słodkich ziemniaków), Kulki ze słodkich ziemniaków i Kulki owsiane ze słodkich ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Ziemniaki pieczemy do miękkości, następnie obieramy i rozgniatamy. Wymieszaj brązowy cukier, sok pomarańczowy, skórkę i gałkę muszkatołową. W osobnej misce wymieszaj wiórki kokosowe z cukrem i cynamonem. Wyciśnij puree ziemniaczane wokół każdej pianki, tworząc kulkę o średnicy od 2 do 3 cali.
Obtaczaj kulki w mieszance kokosowej.
Piec przez 15 do 20 minut. Uważnie obserwuj ostatnie kilka minut gotowania; rozszerzające się pianki mogą spowodować pęknięcie kulek ziemniaczanych.