Kukurydza, szynka i cebula Frittata
Kukurydza, szynka i Scallion Frittata może być tylko poranny posiłek szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 32 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cheddar, tymianek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kukurydza, cebula i ziemniaki Frittata, Kolacja: Frittata z kukurydzą, cebulką i ziemniakami, oraz Grzyb i cebula Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozycja stojaka piekarnika około 8 cali od brojlerów i podgrzewania brojlerów do wysokiej. W dużej misce, ubić jajka i mleko, aż dobrze połączone.
Roztopić masło w 10-calowej patelni nonstick żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodaj szynkę; smażyć, aż tylko zacznie się złoty, 3 do 5 minut.
Dodaj kukurydzę i tymianek i smażyć, aż kukurydza jest rozgrzana przez, O 2 minuty dłużej. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, wlać mieszaninę jaj, top z szalotki i sera i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Zatrzymać mieszanie i gotować w spokoju, aż dno jest po prostu twarde, o 5 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i pieczenia, aż góra jest ustawiona, a krawędzie ledwo zaczynają brązowieć, 1 do 2 minut, uważnie obserwując, aby zapobiec przegotowaniu.
Wyjąć z piekarnika, przykryć i odstawić na 5 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.