Kukurydza kremowa z masłem Garam Masala

Kukurydza kremowa z masłem Garam Masala
Kremowana kukurydza z masłem Garam Masala może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną buławę, mielony kardamon, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa kukurydza z Garam Masala, garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, oraz Fasolka Szparagowa Z Masłem Garam Masala I Prażonymi Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzać kminek i kolendrasie, ziarna pieprzu i goździki w małymkillet na średnim ogniu, stale mieszając, aż do aromatycznego, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
GoździkiGoździki
KminekKminek
TostyTosty
2
Ochłoń.
3
Przenieś do spice mill. Pokruszyć liść laurowy idodać do młyna. Drobno zmielić i przenieść do kontenera. Wymieszać z kardamonem, cynamonem i MACE; przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KardamonKardamon
CynamonCynamon
1
Pokrój ziarna z kolb doduża miska (powinieneś mieć około 8 filiżanek).Zeskrobać kolby z tyłu dużego nożaaby uwolnić soki do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połowę mąki połączyć z sokami (4 szklanki) i 1/2 szklanki wody w blenderze; przecedzić do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Roztopić 2 łyżki masła w dużym rondlu na małym ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek I1 łyżeczka soli. Przykryć i gotować, często mieszając ipodlewając wodę łyżkami stołowymi, jeśli jest sucha, dopóki nie będzie miękka i półprzezroczysta (nie brązowiej),około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
4
Dodać puréed corn andremaining kukurydza i gotować, mieszającconstantly, aż kukurydza będzie miękka, około 10 minut. Wymieszać 2 łyżki masła. Sezonowo z solą. Łyżkę do dużej szerokiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podgrzać pozostałe 4 łyżki masła w małymsaucepan na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Dodać 1 1/2 łyżki stołowegaram masala i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Whiskuntil pachnące, około 15 sekund.
8
Mżawka przekroczona kukurydza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn