Kukurydza kremowa z masłem Garam Masala

Kremowana kukurydza z masłem Garam Masala może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną buławę, mielony kardamon, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa kukurydza z Garam Masala, garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, oraz Fasolka Szparagowa Z Masłem Garam Masala I Prażonymi Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać kminek i kolendrasie, ziarna pieprzu i goździki w małymkillet na średnim ogniu, stale mieszając, aż do aromatycznego, około 2 minut.
Przenieś do spice mill. Pokruszyć liść laurowy idodać do młyna. Drobno zmielić i przenieść do kontenera. Wymieszać z kardamonem, cynamonem i MACE; przykryć.
Pokrój ziarna z kolb doduża miska (powinieneś mieć około 8 filiżanek).Zeskrobać kolby z tyłu dużego nożaaby uwolnić soki do miski.
Połowę mąki połączyć z sokami (4 szklanki) i 1/2 szklanki wody w blenderze; przecedzić do uzyskania gładkiej konsystencji.
Roztopić 2 łyżki masła w dużym rondlu na małym ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek I1 łyżeczka soli. Przykryć i gotować, często mieszając ipodlewając wodę łyżkami stołowymi, jeśli jest sucha, dopóki nie będzie miękka i półprzezroczysta (nie brązowiej),około 10 minut.
Dodać puréed corn andremaining kukurydza i gotować, mieszającconstantly, aż kukurydza będzie miękka, około 10 minut. Wymieszać 2 łyżki masła. Sezonowo z solą. Łyżkę do dużej szerokiej miski.
Podgrzać pozostałe 4 łyżki masła w małymsaucepan na średnim ogniu.
Dodać 1 1/2 łyżki stołowegaram masala i szczyptę soli.
Whiskuntil pachnące, około 15 sekund.
Mżawka przekroczona kukurydza.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc]()
Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc
Chenin jest niezwykle wszechstronnym winogronem, zdolnym do wytwarzania doskonałych win w wielu różnych odmianach, od późnych zbiorów po słomkowe wino do klasycznego wytrawnego Chenin, a nawet Méthode Champenoise. Ten przykład to cudownie żywy, intensywny, owocowy i pięknie wyważony wytrawny Chenin Blanc. Aromaty zielonych jabłek i białej brzoskwini zapraszają do soczystego, ale napiętego podniebienia. Głębia owoców jest tym, co wyróżnia to wino. Wykazuje dużą trwałość smaku i świeżości, która utrzymuje się na podniebieniu długo po tym, jak wino zniknie. Bardzo indywidualny charakter tego wina sprawia, że jest idealnym towarzyszem ciepłych letnich dni i długich, spokojnych wieczorów.