Kukurydza Karmelowa Z Orzechami
Przepis na karmelową kukurydzę z orzechami jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i jest zdecydowanie spektakularną opcją bezglutenową i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 13 osobom. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, prażoną kukurydzę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowe jabłka z orzechami, Karmelowe krakersy 'n' Nuts i Przyprawione orzechy w karmelowej panierce.
Instrukcje
Umieść popcorn w dużej misce; odłożyć na bok.
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i sól. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie wrzeć. Gotuj i mieszaj, aż termometr do cukierków wskaże 238° (etap miękkiej kuli).
Zdjąć z ognia; dodać sodę oczyszczoną (mieszanina zacznie się pienić). Szybko zalej popcorn i dobrze wymieszaj; wymieszać z orzechami.
Przenieś do dwóch natłuszczonych 13 x 9 cali. blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 200° 45 minut, raz mieszając.
Wyjmij z foremek i połóż na woskowanym papierze do ostygnięcia. Podziel się na skupiska. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje najlepsze typy w przypadku karmelowego popcornu. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.