Kubki Z Orzechów Laskowych
Kubki z orzechów laskowych to bezglutenowe przepis z 24 porcjami. Ta przystawka ma 124 kalorie, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 2 minuty. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, ziaren kawy pokrytych czekoladą, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Kubki Z Musem Czekoladowo-Orzechowym, Kubki Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi Brownie, oraz Cukierniczki z nadzieniem czekoladowo-orzechowym.
Instrukcje
Połącz chipsy czekoladowe i olej w bezpiecznym dla mikrofal kubku miarowym lub ceramicznej misce. Mieszaj, aż wszystkie wióry zostaną pokryte olejem. Kuchenka mikrofalowa na 1 minutę przy 60% mocy. Mieszaj.
Podgrzewaj z pełną mocą w 15-sekundowych odstępach, aż czekolada stopi się, mieszając po każdej przerwie. (To zajmie od 1 do 3 minut, w zależności od kuchenki mikrofalowej.)
Ułóż 24 papierowe cukierki lub kubki na blasze do pieczenia.
Do każdej filiżanki wlać niewielką ilość (około 2 łyżeczek) roztopionej mieszanki czekoladowej. Końcówka kubki do pokrycia wnętrz w pełni z czekoladą.
Przenieść powlekane kubki do lodówki. Zarezerwuj pozostałą czekoladę.
W misce do miksowania wlać szklankę śmietany, ekstraktu z wanilii i likieru kawowego. Beat na dużej prędkości, aż spieniony.
Dodać 2 łyżeczki cukru i dalej ubijać aż do uzyskania miękkich pików. Wymieszać w rozprzestrzenianiu orzechów laskowych i ubić na średniej prędkości, aż połączone. Szybko złożyć w reserved stopionej czekolady. (Jeśli czekolada zaczęła się konfigurować, ponownie umieścić w kuchence mikrofalowej na 10 sekund przy 60% mocy.)
Napełnij ciasto nadzieniem z musu i wrzuć do każdego kubka czekoladowego. (Jeśli torba na ciasto jest niedostępna, użyj zamykanej plastikowej torby do przechowywania i odetnij róg.) Może być konieczne użycie łyżki do wygładzenia wierzchołków. Napełnione muszle schłodzić w lodówce przez co najmniej 4 godziny.
Ubij 1/2 szklanki śmietany, aż się spieni; dodaj łyżeczkę cukru i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Użyj torebki ciasta, aby na wierzchu każdego kubka czekolady z małą łyżką bitej śmietany.
Posypać posiekanymi orzechami laskowymi i polać ziarnami kawy. Przechowywać w lodówce aż do podania.