Kubki Z Kremem Café Con Leche
Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.7 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz bitą polewę, żółtka jaj, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Cafe con leche, Koktajle Mleczne Cafe Con Leche, oraz Café Con Leche Flan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól połączyć w 2-qt. ciężki rondel nonaluminum.
Ubijamy mleko o obniżonej zawartości tłuszczu i kolejne 3 składniki, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 10 do 12 minut lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Napełnij dużą miskę lodem; umieść patelnię w lodzie i od czasu do czasu ubijaj budyń, aż całkowicie ostygnie (około 30 minut).
Łyżka 1/2 szklanki kremu do każdego z 8 (5-oz.) kubki lub szklanki. Top każdy z 1 do 2 łyżki. bitą polewą, napełniając całkowicie. Zeskrobać górę nożem, aby wyrównać ubitą polewę.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: aby zrobić to z wyprzedzeniem, wlej schłodzony krem do plastikowej torby na suwak o wielkości galonów, delikatnie wyciskając nadmiar powietrza (aby zapobiec tworzeniu się filmu). Uszczelnij torbę i schłodź do 24 godzin. Aby służyć, odciąć 1 róg torby i rur budyń do filiżanek do serwowania.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy 100 kalorii Nabisco Shortbread cookie Crisps Lorna Doone.