Krótkie żeberka duszone w czerwonym winie

Potrzebujesz bezglutenowego hor d'oeuvre? Krótkie żeberka duszone w czerwonym winie mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 1 g białka i 9 g tłuszczu. Za 3,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka koszernej soli i świeżo mielonego pieprzu, masła, czosnku i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godzin i 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 12%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Krótkie żeberka duszone w czerwonym winie, Krótkie żeberka duszone w czerwonym winie i Krótkie żeberka duszone w czerwonym winie.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Żeberka osusz ręcznikiem papierowym i dopraw solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Podgrzej 2 łyżki masła w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj żeberka i obsmaż je ze wszystkich stron.
Przenieś żeberka na talerz, następnie dodaj czosnek i mieszaj, aż zmiękną, ale nie będą brązowe, około 1 minuty. Ostrożnie wlać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż jego objętość zredukuje się do około 1 szklanki.
Dodaj żeberka i sok, który wypuściły z powrotem do garnka wraz z bulionem. Zmniejszyć ogień i doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć garnek i wstawić do piekarnika, dusić, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości, około 3 godzin.
Żeberka przełóż na talerz i przykryj folią, aby pozostały ciepłe. Przecedź płyn duszący przez sito o drobnych oczkach do rondla ustawionego na średnim ogniu. Gotuj płyn, w razie potrzeby odtłuszczając, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z pozostałą 1 łyżką masła. Posmakuj i dopraw, jeśli to konieczne.
Przełóż żeberka i sos do naczynia, w którym będziesz serwować i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.