Kruche pistacje
Pistacje kruche mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 2 g białka i 9 g tłuszczu. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 22 osobom. Ten przepis lubi 1 smakosz i kucharz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka wody, ekstraktu waniliowego, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 11%. Podobne przepisy obejmują kruche pistacjowe, kruche pistacjowe i kruche pistacjowe.
Instrukcje
Masło 15-calowe. x 10 cali x 1-cal. patelnię, odłóż na bok. W dużym rondlu wymieszaj cukier, wodę, syrop kukurydziany i sól. Gotuj na średnim ogniu, aż termometr cukierniczy wskaże 240° (faza miękkiej kulki). Ostrożnie dodaj masło i pistacje; gotować i mieszać, aż mieszanina osiągnie 284° (faza miękkiego pęknięcia).
Zdjąć z ognia; wymieszać z sodą oczyszczoną i wanilią. Natychmiast wlać do przygotowanej formy.
Rozciągnięty do 1/4 cala. grubość. Ostudzić przed połamaniem na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Brittle bardzo dobrze komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.