Krokiety ziemniaczane z szafranem Alioli
Krokiety ziemniaczane z szafranem Alioli może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 90 kalorii. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: ziemniaki, szynka i Krokiety z pieprzem Piquillo, Krokiety Hiszpańskie, oraz Croquetas de pollo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić na 1-calowe kawałki. Przykryć soloną zimną wodą przez 1 cal w rondlu 2-quart, a następnie gotować do miękkości, około 8 minut.
Odcedzić w durszlaku. Ziemniaki przebić przez ricer do średniej miski i ostudzić.
Lekko ubić 1 jajko w małej misce widelcem.
Dodaj do schłodzonych ziemniaków wraz z ziołami, masło, sól, i pieprz i mieszać tylko do połączenia.
Łyżki mieszanki ziemniaków łyżka na tacy, a następnie lekko roll każdy w piłkę między dłońmi i powrót do tacy.
Lekko ubić pozostałe 2 jajka w małej misce i odstawić.
Rozłóż mąkę w płytkiej misce, a następnie rozłóż bułkę tartą w innej płytkiej misce.
Pracując w 4 partiach (po 6 lub 7), zwijaj kulki w mące, aby pokryć, delikatnie wytrząsając nadmiar mąki. Zanurz kulki w jajku, obracając się, aby pokryć i wypuszczając nadmiar kapania, a następnie zwinąć w bułkę tartą i wrócić do tacy. Chłód, zadaszony, 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Podgrzać 1 1/2 cala oleju w garnku 3-quart, aż zarejestruje 182° na termometrze. Pracując w 4 partiach, smażyć krokiety, obracając w razie potrzeby, aż się zarumienią, około 1 1/2 minuty na partię.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do odsączenia, następnie przełożyć na patelnię do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas smażenia pozostałych krokietów. (Powrót oleju do 360°f między partiami.)