Krokiety Z Dorsza Solonego
Jeśli chcesz dodać więcej pescatarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, Krokiety z dorsza z solą mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 79 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz mleko, ząbki czosnku-3, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz Fool ' s Salt - Sel Fou-sól przyprawowa w stylu francuskim.
Instrukcje
W średniej misce przykryć solą dorsza zimną wodą i moczyć w lodówce przez 24 godziny lub do 2 dni. Zmień wodę co najmniej trzy razy.
Sól odsączyć, przełożyć do dużego rondla.
Dodaj mleko, tymianek, liść laurowy i zmiażdżony czosnek.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć rybę o 2 cale. Dusić na małym ogniu przez 20 minut, aż ryba płatki widelcem. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś rybę na talerz i pozostaw do ostygnięcia. Płatki ryb.
Dodać ziemniaki do rondla i dusić do miękkości, 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść ziemniaki do dużej miski wraz z 2 łyżkami płynu do gotowania; zacieru do grubego puree.
Na małej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj szalotka i mielony czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół. Zeskrobać mieszaninę do miski z ziemniakami.
Dodać sól dorsz, kolendra, piment D ' Espelette i żółtko i mieszać aż do wymieszania. Przechowywać w lodówce mieszaninę do schłodzenia, co najmniej 30 minut.
W płytkiej misce ubić jajka z 1 łyżeczką wody.
Umieść mąkę i bułkę tartą w płytkich miseczkach. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym. Uformować solną mieszaninę dorsza w kulki wielkości 1 łyżki stołowej. Kulki posmarować mąką, zanurzyć w ubitych jajkach i obtoczyć bułką tartą. Ułożyć krokiety na przygotowanej blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, o 10 protokół.
Wypełnij dużą, głęboką patelnię z 1/2 cala oleju roślinnego i ciepła, aż migotanie. Pracując w 2 partiach, smażyć krokiety na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż będą złote, około 4 minut; odcedzić na papierowych ręcznikach.
Krokiety przełożyć na półmisek i podawać z cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.