Krokiety kalafiorowe z Peppadew Aioli
Krokiety kalafiorowe z Peppadew Aioli mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 18. Za 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 15g tłuszczu i w sumie 206 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli, różyczek kalafiora, soli i świeżo popękanego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 32 minuty. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Krokiety kalafiorowe, Krokiety Kalafiorowe, oraz Krokiety z kalafiorem i szynką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić krokiety: w dużym rondlu na małym ogniu dodaj mleko i dużą szczyptę soli. Doprowadź do wrzenia, dodaj kalafior i gotuj do miękkości, około 8 minut.
Kalafior wyjąć z garnka, włożyć do miski i osuszyć ręcznikiem. Wrzuć kalafior z 2 łyżkami masła i włóż do robota kuchennego. Puls 3 do 4 razy.
Pozwól miksturze lekko ostygnąć i dodaj 1 jajko, parmezan, pietruszkę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku i puls do połączenia.
Wyjmij do dużej miski, następnie dodaj 1 szklankę bułki tartej i wymieszaj. Powinno być wystarczająco dużo bułki tartej, aby utrzymać mieszaninę razem, tworząc kulki. Jeśli mieszanina jest zbyt mokra, dodaj trochę więcej panko.
Rozgrzej olej roślinny do 350 stopni F w dużym holenderskim piekarniku.
Uformuj mieszaninę w 2-calowe okrągłe kulki i odłóż na talerz.
Mąkę, 2 ubite jajka i pozostałe panko włożyć do 3 osobnych misek i doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Umieść każdy z krokietów w mące, a następnie umyj jajko, a następnie panko.
Krokiety włożyć do oleju, w razie potrzeby partiami i smażyć na złoty kolor przez 4 do 5 minut.
Wyjmij krokiety łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych. Dopraw solą i ułóż na półmisku.
Umieść czosnek, sok z cytryny, skórkę i żółtka w blenderze lub robocie kuchennym. Mieszaj, aż składniki się połączą. Przy uruchomionej maszynie zdejmij pokrywkę i powoli skrop oliwą z oliwek. Po dobrym połączeniu posmakuj przypraw, w razie potrzeby dostosuj, a następnie dodaj papryczki i pulsuj, aż aioli zostanie nakrapiane, ale nie w pełni wymieszane.
Wyjmij aioli do małej miski i podawaj z krokietami Kalafiorowymi.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Prosecco]()
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.