Krewetki zawinięte w boczek z sosem Chipotle BBQ
Krewetki zawinięte w boczek z sosem Chipotle BBQ mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Mieszanka boczku, sos bbq, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 76 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Krewetki zawinięte w boczek z sosem Chipotle BBQ, Krewetki zawinięte w boczek z sosem barbecue Chipotle, oraz Kaboby krewetkowe zawinięte w boczek z sosem pomarańczowo-Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: od 5 do 8 szaszłyków bambusowych
Namocz bambusowe szaszłyki w wodzie, aby nie poparzyć podczas grillowania.
Częściowo ugotować boczek; pokroić na pół i ostudzić na papierowych ręcznikach. Zawiń boczek wokół krewetek i szaszłyk z bambusem przez punkt, w którym kończy się boczek spotkać (aby uniknąć rozwikłania). Szaszłyk 3 do 5 krewetek na bambusa.
Połączyć sos BBQ, olej, chipotle, sok z cytryny, musztarda, płatki chile, czarny pieprz i cayenne w blenderze i puree. Oddzielić sos na pół, jeden do fastrygowania i jeden do zanurzania.
Gotować krewetki owinięte boczkiem na grillu na średnim ogniu. Kiedy krewetki zaczynają się różowo, rozpocząć fastrygowanie z sosem chipotle.
Podawać z pozostałym sosem na boku do zanurzenia.