Krewetki Zawinięte W Boczek
Krewetki zawinięte w boczek to przystawka, która serwuje 12. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 9g białka, oraz 7G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 6475 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z prostych przepisów wymaga sól koszerna, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia extra, Skórka z limonki,i krewetki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Krewetki Zawinięte W Boczek, Krewetki zawinięte w boczek, oraz Krewetki Zawinięte W Boczek.
Instrukcje
Ubić sól, cukier i wodę, aż sól i cukier rozpuszczą się.
Dodaj lód i krewetki, i odstawić na 30 minut (już nie).
Wyjmij krewetki z solanki.
Przygotuj grill lub rozgrzej piekarnik: przygotuj grill na wysokim, bezpośrednim ogniu (jeśli grillujesz) lub rozgrzej piekarnik do 204°. Jeśli grillujesz i używasz cienkich szaszłyków z bambusa lub drewna, mocz je najpierw w wodzie przez 30 minut.
Wymieszaj w małej misce skórkę z limonki, sok z limonki, oliwę z oliwek i proszek chipotle. Wymieszać krewetki do mieszanki chipotle wapna; upewnij się, że każdy kawałek jest dobrze pokryte.
Rozłóż kawałki boczku na kilka warstw papierowych ręczników na talerzu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Przykryć kolejną warstwą ręcznika papierowego. Kuchenka mikrofalowa na wysoki, aż boczek tłuszcz zaczyna się topić, ale boczek jest nadal nieco giętki, o 1 1/2 do 2 protokół.
Zawiń krewetki z boczkiem: pracując pojedynczo, owiń pół kawałka częściowo ugotowanego boczku wokół każdego kawałka krewetek.
Przygotuj krewetki do gotowania: jeśli grillujesz, wątku krewetki na szaszłyki.
Jeśli używasz piekarnika, zabezpieczyć każdy boczek na krewetki wykałaczkami.
Umieść krewetki owinięte boczkiem na wyłożonej folią patelni do pieczenia.
Pędzel pozostałej mieszanki wapna chipotle Na Zewnątrz krewetki zawinięte boczkiem.
Grill lub piec krewetki: grill odkryte przez 3 minut z każdej strony (mniej lub więcej czasu w zależności od ciepła z grilla), lub piec w piekarniku 400 ° F przez 8 do 11 minut, lub aż boczek jest lekko rumiane i krewetki jest gotowane przez.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.