Krewetki zawinięte w Pancetta z polewą miodowo-limonkową

Krewetki zawinięte w Pancetta z polewą miodowo-limonkową
Krewetki zawinięte w pancettę z polewą miodowo-limonkową mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 2G tłuszczu i w sumie 43 kalorie. Ten przepis służy 18. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka krewetek, wody, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal można go naprawić) wynik spoonacular 8%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Krewetki Lub Przegrzebki Zawinięte W Pancettę, Peppered Pancetta-Wrapped Shrimp, oraz Kukurydza zawijana w bekon z polewą Chipotle-Honey.

Instrukcje

1
Pokrój każdy plasterek pancetty na trzy paski. Owiń po jednym pasku wokół każdej krewetki; zabezpiecz wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2
Umieść w wyłożonej folią 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia. W małej misce wymieszaj miód, sok z limonki i wodę, aż się połączą; zarezerwuj 2 łyżki stołowe do szczotkowania gotowanych krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej2 łyżki śmietanki Kremówki W Temperaturze Pokojowej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Posmaruj krewetki połową pozostałej mieszanki miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4
Piec w temperaturze 375° przez 5 minut. Obróć krewetki; posmaruj pozostałą połową mieszanki miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
5
Piecz 4-6 minut dłużej lub do momentu, gdy pancetta będzie chrupiąca, a krewetki staną się różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
6
Wyjmij z piekarnika; posmaruj zarezerwowaną 2 łyżkami mieszanki miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
7
Posyp kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Momo Sauvignon Blanc z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Momo Sauvignon Blanc
Momo Sauvignon Blanc
Wyświetla złożony nos z aromatami owoców tropikalnych, nutami zielnymi i nutą cassis. Naturalna fermentacja dodaje podniebieniu bogatej i teksturowej jakości, z subtelnymi nutami skórki z cytryny i marakui. Wykończenie jest ostre i suche. Pyszny ze wszystkimi rodzajami owoców morza i letnimi sałatkami lub sam w sobie jako orzeźwiający aperitif.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia0
Magazyn